utorok 5. júna 2012

Garážové brány - od histórie až po súčasnosť, typy a prevedenia

Brány sú symbolom prechodu z jedného stavu do iného. Môžu označovať triumfálny návrat alebo začiatok nového života. Počas celých stáročí tvorili neodmysliteľnú súčasť ľudských obydlí, označovali hranice územia, chránili ich pred nepriateľmi, chránili ich pred vetrom, či tvorili ochranný štít pred snehovými fujavicami.

S vývojom ľudstva, vedy a poznatkov o bývaní, rovnako aj brány prešli fascinujúcim evolučným vývojom až po súčásný design zo skla, kovu a zliatin, navyše doplnený automatikou. V súčasnosti vyrábané brány sú clonou pred vonkajšími vplyvmi a zvedavými pohľadmi, ale tvoria tiež významný prvok krajiny alebo domu.

Moderné garážové a vchodové brány bezpečne chránia pred prípadným útokom a vlámaním s pomocou spoľahlivých technológií a v neposlednom rade sú ozdobou vstupu do každého domu, garáže či pozemku. Aj napriek zložitostiam doby, predovšetkým finančným, každý si môže vybrať taký typ brány, ktorú mu najviac vyhovuje. Súčasná trhová ponuka zahŕňa brány neuveriteľnej škály farieb a materiálov, ktorá Vás nepochybne prekvapí.

Viac Vám vyhovujú klasické tvary a máte dostatočný priestor na umiestnenie brány pred Vaším domom?  Potom sa Vaša voľba pravdepodobne upriami na krídlové brány, ktoré sú vhodným doplnkom aj pre tradičné fasády. 
Alebo ste nadšencom moderných architektonických riešení a noviniek? Potom sa určite budete rozhodovať medzi výrobcami, ktorý ponúkajú rolovacie, výklopné alebo posuvné brány. 
Ak majiteľ uprednostňuje viac komfortu, môžete si vybrať niektorý typ s manuálnym, ale aj automatickým pohonom, čo umožňuje jej ovládanie bez vystúpenia z auta, alebo domu. Je to veľmi praktické za nepriaznivého počasia, obzvlášť v jesennom a zimnom období.

Nastal pravý čas zmeniť veci okolo seba. Pevne sa rozhodnite a urobte rozhodný krok do sveta cez Vašu novú bránu.

Súčasná doba, životné podmienky a predstavy majiteľov áut kladú na garážové brány zvýšené nároky akými sú:

·       vysoká spoľahlivosť,
·       bezpečnosť konštrukcie,
·       jednoduchá obsluhu,
·       súlad s architektonickým štýlom budovy,
·       ideálny pomer ceny a kvality.

K základným kritériám, ktoré rozhodujú o konečnej voľbe tej-ktorej alternatívy sa radia  bezchybný vzhľad, výber farieb, vzorov a doplnkov, energetická účinnosť a dlhodobá životnosť, a  nenáročnosť na priestor v garáži.

V neposlednom rade rozhodnutie majiteľa nehnuteľnosti o investícii a pre konkrétny typ garážovej brány ovplyvní aj čo najkratšia dodacia lehota. Viaceré významné firmy na trhu sú schopné Vašu požiadavku vybaviť v priebehu niekoľkých dní, v prípade špeciálnych požiadaviek maximálne do 3 - 5 týždňoch.

V akých prevedeniach sú vyrábané a predávané garážové brány: sekcionálne, výklopné, rolovacie, garážové brány pre skupinové garáže.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára